Car Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon TikTok icon

CONDITII DE INCHIRIERE

 

1. CONDITII GENERALE

Clientul este rugat sa citeasca cu atentie si sa-si exprime acordul asupra acestor conditii prin semnarea si acceptarea prevederilor acestora. Clauzele contractuale includ informatiile din urmatoarele documente: Contract de Inchiriere, Anexele la Contract, Termeni si Conditii de Inchiriere si toate specificatiile de pe site.

Clientul trebuie sa fie posesorul unui permis de conducere national si/sau international valabil. Este obligatoriu permisul international pentru actele emise in tari cu alta scriere decat alfabetul latin si pentru cele obtinute prin conducere auto cu volan pe dreapta, exemplu: UK, India, Australia, Japonia.                    

Permisul de conducere impreuna cu un act de identitate, trebuie prezentate in original in momentul semnarii Contractului.

In cazul in care se opteaza si pentru un sofer aditional, conditiile contractuale pentru aceasta optiune raman neschimbate.

Clientul este responsabil financiar fata de Proprietar pentru distrugerile sau accidentele produse asupra autovehiculului inchiriat, de catre soferul care nu este autorizat de catre Proprietar. Clientul nu are voie sa paraseasca tara cu autoturismul inchiriat, doar cu notificarea in prealabil, cu cel putin 5 zile lucratoare si ulterior, cu acordul scris al Proprietarului.

Orice incercare de a parasi teritoriul tarii fara acordul scris al Proprietarului, poate fi considerat furt si va fi raportat organelor de Politie.

Pentru autoturismul inchiriat, Clientul va respecta urmatoarele reguli generale:

 1. va avea grija sa alimenteze masina cu tipul de combustibil specific modelului si marcii acesteia;
 2. nu are voie sa faca sau sa permita interventii tehnice sau estetice asupra asupra autovehiculului fara acordul Proprietarului.
 3. nu are voie sa efectueze reparatii asupra masinii inchiriate fara acordul Proprietarului;
 4. nu are voie sa vanda sau sa instraineze masina inchiriata;
 5. nu va depasi numarul de pasageri permis legal in masina inchiriata;
 6. nu are voie sa execute transporturi neregulamentare sau transporturi ce depasesc masa si/sau gabaritul legal al autovehiculului;
 7. nu va folosi masina pentru transportul de persoane in vederea obtinerii unor venituri, transportul de substante toxice, in concursuri, etc.
 8. nu va aduce pagube de nici un fel autoturismului;
 9. nu va folosi autoturismul in afara drumurilor publice;
 10. in cazul unui furt, trebuie sa predea Proprietarului documentele autoturismului, cheile acestuia si raportul emis de autoritati. Clientul are obligatia sa notifice Proprietarul in termen de cel mult 24 ore, prin orice miloace care pot fi dovedite in acest sens, inclusuv prin telefonia mobila sau e-mail cu privire la orice neconcordante, incidente, defectiuni sau modificari.

Proprietarul are dreptul de a refuza inchirierea autovehiculului fata de un Client, fara explicatii suplimentare

2. VARSTA SOFERULUI

Varsta minima a soferului este de 25 de ani. Acesta trebuie sa posede permis de conducere valabil, de minim 3 ani.

3. LIVRAREA/ RETURNAREA

Autovehiculul este livrat Clientului in conditii perfecte, fara defecte vizibile. Orice reclamatie referitoare la starea acestuia trebuie facuta la livrare. Clientul isi asuma obligatia de a returna autovehiculul in conditii bune, impreuna cu toate documentele aferente, la data si locul stabilite in contract. Daca exista o intarziere mai mare de 3 ore neanuntata, se considera ca autovehiculul a fost furat si se anunta Politia. In situatia in care, Clientul returneaza autovehiculul inaintea termenului stabilit in contract, se va retine suma aferenta zilelor ramase de la data returnarii pana la data stabilita in contract.

4. CONDITII DE UTILIZARE

Clientul este de acord cu urmatoarele conditii; Autovehiculul inchiriat nu trebuie folosit sau condus:

 1. in afara suprafetelor carosabile, pe drumuri nepavate, neasfaltate, inchise circulatiei publice;
 2. impotriva prevederilor legale referitoare la trafic, vama sau altele;
 3. pentru transportul cu titlu profesional al obiectelor si al pasagerilor;
 4. permitand supraincarcarea cu pasageri sau bagaje, fata de numarul de locuri sau greutatea admisa inscrisa in certificatul de inmatriculare;
 5. pentru a impinge sau tracta alt autoturism, remorca sau alt vehicul;
 6. sub influenta alcolului, medicamentelor sau a narcoticelor, somniferelor si altor substante care pot afecta concentrarea soferului sau a capacitatii acestuia de a conduce
 7. in cazul aparitiei unei defectiuni; in acest caz masina va trebui reparata la o unitate service acceptata de catre Proprietar;
 8. in competitii, curse sau teste;
 9. masina nu trebuie lasata cu cheile in contact, neincuiata sau cu geamurile deschise;
 10. masina nu poate fi condusa in afara instructiunilor si recomandarilor producatorului;

Nerespectarea conditiilor de folosire a masinii il face pe Client responsabil financiar fata de Proprietar.

Proprietarul va incasa valoarea reparatiei, indiferent de tipul garantiei alese de Client (inclusiv in cazul asigurarii SCDW full), cu notificarea Clientului in prealabil.

5. PLATA

Clientul isi asuma responsabilitatea de a plati Proprietarului urmatoarele:

 1. tariful specificat in contractul de inchiriere;
 2. masina va fi returnata cu acelasi nivel de carburant cu care a fost preluata. In caz contrar, la returnare, Clientului ii va fi perceputa o taxa de 800 RON.
 3. daca se intarzie returnarea autoturismului, prima ora este gratuita. Orice intarziere mai mare de 1 ora este considerata
 • zi intreaga si se taxeaza cu tariful standard;
 1. amenzile din trafic sau oricare alte incalcari ale legii, precum si amenzile pentru parcare, taxe pod, etc.; IMPORTANT! In contractual de inchiriere NU este inclusa taxa de trecere pod Fetesti- Cernavoda. Aceasta taxa este raspunderea integrala a utilizatorului. Taxa se poate achita prin SMS la 7577 transmitand numarul de inmatriculare si apoi cifra 1 pentru fiecare trecere ( exemplu B222RTX 1) sau pe website cazul in care se omite, se va emite amenda si la sosirea acesteia veti fi contactat pentru a o achita.
 2. in cazul pierderii documentelor masinii sau cheilor masinii se va aplica o penalizare de 600 EURO;
 3. in situatia in care Clientul a optat pentru asigurarea tip garantie returnabila: GARANTIA PERCEPUTA variaza intre 400 si 1500 EURO, in functie de clasa autoturismului ales. Aceasta va fi returnat la predarea autoturismului, daca se constata ca masina este in bune conditii, cu toate documentele, accesoriile si echipamentele, si este inapoiata la locul , data si ora stabilite in contract. Daca autoturismul este zgariat, are vopseaua sarita, bara indoita, sparta sau prezinta alte daune, garantia depusa nu va mai fi returnata.
 4. clientul are obligatia de a exploata in conditii normale autovehiculul si de mentine intr-o permanenta stare de igiena si curatenie interioara si exterioara autovehiculul pe care il utilizeaza. Astfel Clientului ii va fi perceputa o taxa de 200 EURO pentru detailing in urmatoarele cazuri: - transportul de animale;

- utilizarea necorespunzatoare a autovehiculului precum pentru transportul de orice fel de utilaje, instrumente sau material ce pot murdari autovehiculul ( utilaje agricole, deseuri biologice, reziduri forestiere si agricole; - murdarirea autovehiculului si/sau a tapiseriei cu substante precum: vin, ciocolata sau diverse alte alimente, cafea, ceara, vopsele, continut stomacal, urina, sange, noroi sau prin utilizarea necorespunzatoare a instrumentelor de scris sau pictat, precum pix, carioca, acuarele, etc.

 1. in situatia in care, Clientul provoaca daune tapiseriei sau oricarui alt element al autovehiculului, ca tigari si/sau alte instrumente pentru fumat si/sau cu obiecte ascutite, asigurarea nu va acoperi aceste daune, iar acestea vor fi achitate de catre Client cu suma de 1000 EURO. In cazul in care, Clientul incalca regulile de circulatie, aceasta este de asemenea, responsabil pentru amenzile care vor veni pe adresa firmei, acestea fiind trimise Clientului care are obligatia de a le plati. Se aplica o taxa suplimentara in valoare de 50 de euro pentru fiecare amenda primita. Intarzierea platii sumei totale ( amenda+ taxa suplimentara) cu mai mult de 10 zile de la primirea notificarii, va atrage dupa sine penalizari de 1% per zi, penalizarile putand depasi soldul restant.

6. ASIGURAREA

Clientul este responsabil si este de acord sa plateasca toate cheltuielile si valoarea pagubelor pentru:

 1. exploatarea improprie a masinii inchiriate, precum si a pagubelor produse asupra motorului, a cutiei de viteze sau a diferentialului ca urmare a scaderii nivelului uleiului sau a supraincalzirii datorate utilizarii defectuoase a autovehiculului;
 2. pagubele produse asupra anvelopelor sau camerelor prin taierea, inteparea sau explozia acestora;
 3. pagubele produse datorita suprasolicitarii componentelor instalatiei electrice;
 4. pagubele de orice fel produse asupra masinii inchiriate ca
 • consecinta a conducerii pe drumuri inundate, in afara suprafetelor carosabile, pe drumuri nepavate, neasfaltate, inchise circulatiei publice;
 1. pagubele produse asupra oricaror subsisteme sau componente ale masinii ca o consecinta a nerespectarii regulilor privind siguranta traficului, precum si a regulilor referitoare la transportul bagajelor si al aranjarii acestora in timpul transportului;      
 2. pagubelor produse banchetelor , mochetei, tapiseriei sau altor alemente interioare ale masinii;
 3. pagubele produse masinii ca o consecinta a folosirii acesteia in curse, intreceri sau antrenamente;
 4. pagubele produse asupra masinii daca:

- accidentul a fost produs cu intentie;

- accidentul a fost produs in urma conducerii sub influenta alcoolului, medicamentelor, somniferelor, sau altor substante care pot afecta capacitatea de conducere a soferului si a capacitatii de a conduce, precum si in timpul savarsirii altor delicte privind circulatia pe drumurile publice, chiar daca aceste fapte nu s-au produs pe drumurile publice sau in timpul comiterii altei incalcari ale legii; - accidentul s-a produs, iar autorul incearca sa se ascunda sau sa nu declare accidentul in termenul legal;

- furt sau tentative de furt, neconfirmata de Politie, sau daca Politia nu a primit nici o plangere asupra spargerii sau a tentativei de spargere; daca persoane din familia Clientului sunt implicate in furtul sau pregatirea tentativei de furt, sau in cazul persoanelor juridice, a persoanei delegate. Clientul este singurul responsabil pentru vatamarea oricarui insotitor sau participant la trafic pe intreg parcursul folosirii autoturismului.

7. COMPENSARI                         

Proprietarul nu poate fi responsabil pentru accidentele produse de Client sau de insotitorii acestuia, care pot afecta functionarea masinii, precum si pentru pierderea obiectelor din interiorul acesteia.

8. ACCIDENTE, PAGUBE, FURT

Clientul este de accord sa apere interesele Proprietarului si ale companiei de asigurari in caz de accident, furt sau distrugeri prin:

 1. obtinerea numerelor si adreselor martorilor oculari si a partii implicate:
 2. sa nu abandoneze masina fara a fi pazita;
 3. anuntarea telefonica a Proprietarului, imediat dupa producerea oricarui incident;
 4. in cazul unui accident rutier minor, Clientul va anunta obligatoriu telefonic Proprietarul inainte de a preda si semna orice document pentru asigurarea amiabila.

Documentele ce trebuie obtinute in caz de accidente, pagube sau furt: Urmatoarele documente trebuie obtinute de la Circa de Politie, imediat dupa accident sau furt, iar in acestea trebuie mentionat:

 1. Raportul politiei / anexa 2: semnat de ofiterul care l-a intocmit si stampilat se va consemna OBLIGATORIU in caz de accident, daca autovehiculul a fost condus sau nu sub influenta alcolului;                
 2. Autorizatia de raparatie cu semnatura ofiterului care a scris-o si stampila Sectiei de Politie.
 3. Documentele necerare deschiderii dosarului de dauna. In cazul neprezentarii documentelor mentionate anterior sau al incalcarii legilor romane, a Codului Rutier sau a conditiilor Contractului de Inchiriere, Clientul / soferul acestuia este responsabil pentru toate pagubele, costurile sau pierderile cauzate Proprietarului.         

9. VALABILITATEA

Clientul este de acord cu nulitatea oricaror termeni si conditii care au intervenit fara notificarea in scris a acestuia si fara acordul partilor.

10. JURISDICTIA

Orice conflict care apare in urma inchirierii, conform termenilor anteriori, va fi solutionat de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti.